latinica  ћирилица
23/08/2017 |  14:37 | Аутор: РТРС

На Мамића пуцано из самокреса калибра 7,65 милиметра

На Здравка Мамића пуцано је највјероватније из самокреса калибра 7,65 милиметара, а увиђајем је утврђено како је напад на њега помно планиран те да су особе које су починиле казнено дјело знале Мамићеву трасу кретања, рекао је портпарол МУП-а Ливањског кантона Ивица Врдољак.
Здравко Мамић упуцан у Томиславграду (фото:24 sata.hr)
. -
Здравко Мамић упуцан у Томиславграду (фото:24 sata.hr) .

Самокрес је полуаутоматски пиштољ хрватске производње.

Према његовим ријечима, само мјесто одакле је извршено казнено дјело пуцања из ватреног оружја показује да је доста добро припремљено и да није било уочљиво од стране нападнуте особе као и његових пратилаца при доласку у тај заселак Видовићи, код Зидина гдје је требала бити.

Врдољак истиче како се све информације провјеравају на терену те да у истрази, осим службеника МУП-а Ливањског кантона, учествује Кантонално тужилаштво те МУП Републике Хрватске.

Наиме, током јучерашњег дана Здравко Мамић са члановима своје породице је поред капелице у засеоку око насеља Зидина дочекан у "сачекуши" од за сада непознатих починилаца, који су пуцали на њега из ватреног оружја чиме је задобио прострелну рану десне наткољенице.

На мјесту догађаја пружена му је помоћ те је одвезен у Дом здравља Томиславград гдје му је љекарски тим санирао и опсервирао прострелну рану.

На властиту одговорност је напустио Томиславград те се упутио у Загреб гдје се у једној од тамошњих клиника налази на даљем лијечењу.

Извор: Фена