latinica  ћирилица
23/08/2017 |  14:03 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Договорен наставак извоза производа из БиХ у Турску

Федерални министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић и турски министар пољопривреде Ахмет Ешреф Факибаба договорили су данас у Сарајеву наставак извоза производа из БиХ у Турску.
Договорен наставак извоза производа из БиХ у Турску - Фото: klix.ba
Договорен наставак извоза производа из БиХ у ТурскуФото: klix.ba

Факибаб је рекао да ће Турска наставити да увози производе из БиХ и да ради на њиховом развоју како би грађани БиХ имали бољи просперитет.

Дедић је рекао да БиХ у Турску извози месо, брашно, уље, бијели сир и малине, те да је на данашњем састанку било ријечи о повећању извозних квота ових производа у Турску, преноси портал Кликс.

Он је навео да је договорено да до краја године буде одржан пољопривредни форум на којем ће учествовати пољопривредни произвођачи и представници прехрамбене индустрије из Турске и БиХ.

Дедић је додао да ће убудуће више пажње бити посвећено развојној компоненти пољопривреде, квалитетнијим системима наводњавања, механизацији и свему ономе што пољопривредном произвођачу може омогућити опстанак на тржишту посебно након потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању и повећања конкуренције.

Он је рекао да се заједно са Управом за шумарство Турске реализује пројект набавке софтвера за прикупљање података о шумским пожарима широм БиХ.

Састанку је присуствовао и турски амбасадор у БиХ Халдун Коч.

Извор: СРНА