latinica  ћирилица
23/08/2017 |  13:00 ⇒ 14:32 | Аутор: РТРС

Мектићев нови сукоб са Тужилаштвом БиХ

Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић изјавио је данас да није у сукобу са Тужилаштвом и Високим судским и тужилачким савјетом БиХ, као ни са њиховим руководством, али да и даље сматра да Тужилаштво БиХ ништа не ради и да нема никаквих резултата.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Он тврди да је руководство Тужилаштва БиХ "кухиња која ради на његовој дискредитацији", јер је већ по анонимним пријавама против њега формирано седам предмета. Мектић тврди да је кључна личност у тој, како каже, завјери извјесни Јосип Шимић, који је на "Фејсбуку" објавио вулгарну пјесму о њему и главном тужиоцу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву Далиди Бурзић.

"Да ли је то домет Тужилаштва БиХ?", упитао је Мектић на конференцији за новинаре у Сарајеву и прочитао дијелове те пјесме и показао документ из Клиничког центра у Сарајеву са, како је рекао, Шимићевом дијагнозом. Тврди да је то лице, према дијагнози, обољело од параноје - сумануто стање и да је без сагласности љекара побјегао са Одјељења психијатрије.

"У БиХ не постоји правна држава", истакао је Мектић.

Министар безбједности БиХ потврдио је данас да су полицијске агенције синоћ ухапсиле лице блиско тзв. Исламској држави и да је рано јутрос ово лице враћена из БиХ због сумње да је дошало да свој боравак користи у неку терористичку активност.

Говорећи о борби против тероризма, Мектић је на данашњој конференцији за новинаре најавио реализацију пројекта вриједног 18 милиона евра, који ће БиХ спровести у партнерству са Словенијом, ради покретања кампање о подизању јавне свијести у БиХ о опасностима од тероризма и радикализма. Тим поводом, Мектић је за 7. и 8. септембар најавио учешће представника БиХ на конференцији о безбједности која ће бити одржана на Брду код Крања.

Извр: СРНА