latinica  ћирилица
23/08/2017 |  11:44 ⇒ 14:31 | Аутор: РТРС

Мектић: Синоћ сријечен улазак терористе у БиХ

Министар безбједности БиХ Драган Мектић потврдио је данас да су полицијске агенције синоћ ухапсиле лице блиско тзв. Исламској држави.
Драган Мектић - Фото: СРНА
Драган МектићФото: СРНА

"Синоћ смо имали једну активност у погледу једне особе која је са лажним мотивима покушала да злоупотријеби начин либерализованог уласка у БиХ. Дошли смо информације да се ради о особи блиској ИСИЛ-овим структурама. Рано јутрос је враћена из БиХ. Вјерујемо да је дошао да покуша да свој боравак користи у неку терористичку активност. За сада је препознат и неће моћи ући у БиХ у будућности", рекао је Мектић.

Мектић је оцијенио да тероризам не мирује, продубљује начин свог дјеловања и мијења начин рада али да БиХ предузима бројне мјере и радње како би спријечила све оно што се може назвати терористичком пријетњом.

Он је навео да су у протеклом периоду постигнути задовољавајући резултати када је у питању превенција терористичких напада. Нагласио је да је Министарство безбједности БиХ, у сарадњи са надлежним службама из Словеније израдило и аплицирало за пројект ЕУ који односи на борбу против тероризма и кријумчарења људи.

Извор: Н1