latinica  ћирилица
23/08/2017 |  10:45 | Аутор: РТРС

Почело снимање филма "Мама миа! Идемо поново"

Јуче је пала прва клапа филма "Мама миа! Идемо поново" (Mamma Mia! Here We Go Again!), наставка хит комедије мјузикла из 2008. засноване на пјесмама групе "ABBA".
Пала прва клапа филма "Мама миа. Идемо поново" (Фото: comingsoon.net) -
Пала прва клапа филма "Мама миа. Идемо поново" (Фото: comingsoon.net)

Десет година послије првог филма, који је зарадио више од 600 милиона долара широм свијета, јунаци се враћају на (измишљено) грчко острво Калокаири (које глуми Скопелос), уз сасвим нову и оригиналну музику засновану на нумерама групе "ABBА".

Улогу Доне и овога пута тумачиће Мерил Стрип, заједно са Џули Валтерс као Рози и Кристин Барански у улози Тање. Аманда Сајфред и Доминик Купер и у наставку су Софи и Скај, док се Пирс Броснан, Стелан Скарсгард и Колин Ферт враћају улогама потенцијалних Софиних очева, Сема, Била и Херија.

Радња филма нас шета напријед-назад кроз вријеме како бисмо видјели на који начин су се градили односи међу ликовима какви су данас. Лили Џејмс (Пепељуга) играће младу Дону, Џереми Ирвин младог Сема (он је играо млађу верзију Колина Ферта и у филму "Трагови прошлости"), Хју Скинер (Полдарк) младог Харија, а Џош Дилан (Савезници) младог Била.

Ол Паркер (Best Exotic Marigold Hotel) сценариста је и редитељ овог наставка. Бени Андерсон и Бјорн Улвеус из групе "ABBA" радили су музику и текст. Филм стиже у наше биоскопе 19. јула 2018.

Извор: Блиц