latinica  ћирилица
23/08/2017 |  07:48 ⇒ 10:59 | Аутор: РТРС

Предсједништво БиХ о извјештају СМ БиХ о европским интеграцијама

Предсједништво БиХ требало би данас да разматра извјештај Савјета министара о активностима у оквиру процеса европских интеграција БиХ, посебно узимајући у обзир извршене и преостале обавезе у вези са припремама одговора на Упитник Европске комисије.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

Планирано је и разматрање извјештаја о реализацији активности у вези са активирањем Акционог плана за чланство у НАТО.

Предвиђено је и разматрање приједлога низа одлука о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања више споразума или протокола између БиХ и њених институција и других међународних институција и органа.

Биће ријечи и о више приједлога одлука о прихватању споразума и одређивање потписника за низ међународних споразума, меморандума или амандмана у сфери банкарства, безбједности, прекограничне сарадње, културне и научне сарадње.

Предсједништво БиХ требало би да одобри закључивање Меморандума о разумијевању између Агенције за промоцију страних улагања у БиХ и ПроМексико, као и Протокола о билатералној сарадњи између Агенције за рад и запошљавање БиХ и Савезне службе за рад и запошљавање Руске Федерације.

Планирано је и доношење одлука о ратификацији Споразума о сарадњи између Савјета министара и Владе Црне Горе у процесу приступања Европској унији, Споразума између Савјета министара и Владе Пољске о војној сарадњи и Уговора о финансирању /Болнице у Републици Српској – Б/ између БиХ и Републике Српске и Европске инвестиционе банке, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Извор: СРНА