latinica  ћирилица
22/08/2017 |  17:26 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Барселона тужи Нејмара!

Барселона је објавила да ће поднијети тужбу против свог бившег играча Нејмара да Сливе, који је овог љета за рекордна 222 милиона евра прешао у Пари Сен Жермен.
Нејмар - Фото: AFP
НејмарФото: AFP

Прелазак Бразилца произвео је низ контроверзи у фудбалском свијету, прије свега, због чињенице да је финансијски фер-плеј, који је УЕФА увела, још једном обесмишљен.

Како не би имали проблема са УЕФА, челници ПСЖ направили су спонзорски уговор са Нејмаром по ком он постаје заштитно лице Мундијала у Катару 2022. године – па је он активирао своју одлазну клаузулу и отишао у Париз.

Штавише, због сукоба са управом "Блаугране", Нејмар и његов отац чекали су први дан августа прије него што су иницирали трансфер, пошто почетак осмог мјесеца у години активирао још једну клаузулу, па је Барселона морала да исплати играчу бонус за лојалност од 21 милион евра.

Челници Барсе одлучили су да туже своју бившу звијезду, захтијевајући да врати 8,5 милиона евра које је добио као бонус за продужење уговора прошле године, као и по десет одсто профита из осталих маркетингшких области на које полаже права, а жалба је отишла на адресу Фудбалског савеза Шпаније.

У међувремену, један од најбољих играча свијета са двије сјајне партије започео је каријеру у Паризу - са три гола и четири асистенције на два сусрета.

Извор: Агенције