latinica  ћирилица
22/08/2017 |  16:06 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: Изградња болнице у складу са највишим стандардима (ВИДЕО)

Комисија за праћење изградње нове болнице у Источном Сарајеву одржала је радни састанак са менаџментом ове установе и извођачима радова.
Изградња болнице у Источном Сарајеву - Фото: СРНА
Изградња болнице у Источном СарајевуФото: СРНА

Ово је први радни састанак које је одржала комисија за праћење изградње а који је именовала Влада Републике Српске.

Именованован је тим за техничко праћење свих фаза изградње објекта, чији задатак је отклањање неправилности у сарадњи са извођачима радова.

На састанку је констатовано да досадашња изградња тече планираном динамиком и да ће бити испоштовати грађевински рокови.

Од 7. јула и камена темељца почео је пут дуг 18 мјесеци до нове болнице.

Двије ламеле, три етаже - за сада иде све по плану. Завршени су припремни радови, а у току је израда бетонске темељне плоче.

Формирањем комисије за надзор, у раној фази ће се уочавати и на вријеме отклањати грешке, да би објекат био завршен у планираном року.

Нова болница површине 10 и по хиљада метара квадратних са 207 болничких лежајева биће изграђена по најсавременијим стандардима и надовезаће се на већ завршен поликлинички блок од 4 хиљаде метара квадратних. Менаџмент задовољан досадашњим радовима.

Вриједност изградње и опремања нове болнице у складу са највишим стандардима процијењена је на око 55 милиона марака, а рок за завршетак радова је јануар 2019-те.