latinica  ћирилица
21/08/2017 |  11:21 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

РеСтарт Српска сутра почиње прикупљање потписа за петицију

Покрет РеСтарт Српска сутра почиње прикупљање потписа за петицију којом ће од Владе Републике Српске тражити усвајање Приједлога одлуке о условима набавке службених аутомобила, којом се одганичава буџет за ову намјену на 50.000, односно 130.000 КМ за аутомобил предсједника Владе.
Рестар- петиција - Фото: РТРС
Рестар- петицијаФото: РТРС

У наредних седам дана, петицијом планирају прикупити најмање 3.000 потписа грађана који се, како кажу, противе бахатом трошењу новца и непотребној набавци скупоцјених службених аутомобила.

- Ми желимо да помогнемо Влади Српске овом одлуком, која је већ прошла Секретаријат Владе, да смањи свој дефицит - рекао је предсједник овог покрета, Стефан Благић.

Драшко Станивуковић, одборник ПДП-а у Скупштини Града Бањалука рекао је да ће се, почевши од сутра, од 10 часова, на Тргу Крајине сваки дан налазити штанд на којем ће се прикупљати потписи.

- Широм Републике Српске потписиваће се петиција, ићи ће од Котор Вароша, Мркоњић Града, Челинца, Градишке, Приједора, а наравно и Бијељине, Требиња, Пала и свих општина Републике Српске - рекао је Станивуковић.