latinica  ћирилица
21/08/2017 |  10:13 | Аутор: РТРС

Надал први на АТП

Шпански тенисер Рафаел Надал послије три године званично се вратио на прво мјесто на АТП листи, наслиједивши Британца, Ендија Мареја.
Надал (Фото:Hugo Philpott/UPI.) -
Надал (Фото:Hugo Philpott/UPI.)

Такав расплет био је јасан почетком прошле недјеље када се Роџер Федерер повукао са мастерса у Синсинатију због повреде, раније је то урадио Мареј, што је омогућило Надалу да поново буде на врху. Надал је, као и први пут у каријери, на прво мјесто дошао баш из Синсинатија гдје је ове године заустављен у четвртфиналу од Аустралијанца Ника Кирјоса.

Мареју је угрожена и друга позиција јер има само пет бодова више од Федерера, Стан Вавринка остао је четврти, а најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пети.

Од осталих српских тенисера, Виктор Троицки је задржао 47. мјесто, Јанко Типсаревић је напредовао за три и сада је 66. на свијету, Душан Лајовић је пао за два на 84, а Ласло Ђере се поново вратио у Топ 100 скоком од девет позиција - 99. Најбољи босанскохерцеговачки тенисер Дамир Џумхур заузима 67. мјесто на новој АТП ранг листи, објављеној у понедјељак. Џумхур је након пласмана у финале АТП Челенџера у Санто Домингу напредовао шест позиција те дошао на корак до рекордног ранкинга (66). Филип Крајиновић је остао 111. на АТП листи, Никола Милојевић је 160, а млади Миомир Кецмановић је 316.

Извор: Независне новине