latinica  ћирилица
20/08/2017 |  15:55 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Курц: Ердоган доноси турске сукобе у ЕУ

Аустријски министар спољних послова Себастијан Курц критиковао је данас турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана да покушава да инструментализује турске заједнице у Њемачкој и Аустрији и доноси турске сукобе у ЕУ.
Себастиан Курц - Фото: Screenshot
Себастиан КурцФото: Screenshot

"Ердоган покушава да инструментализује турске заједнице, посебно у Њемачкој и Аустрији. Поларизује и доноси турске сукобе у ЕУ. Осуђујем непрестано Ердоганово мијешање у интерна питања других држава а то није случај само са Њемачком", рекао је Курц у интервјуу за лист "Велт ам Зонтаг".

Аустрија се на овај начин придружила Њемачкој у критикама Ердогана.

Ердоган је јуче поновио позив Турцима у Њемачкој да на изборима наредног мјесеца "одрже лекцију" анти-турским руководећим странкама док је одговарао на упозорење шефу њемачке дипломатије Зигмару Габријелу да би се шеф турске државе требао држати подаље од њемачке политике.

"Он не познаје границе. Ко сте ви да говорите предсједнику Турске? Спознајте своје границе. Покушава да нам очита лекцију. Колико је дуго у политици, колико има година", рекао је Ердоган коменатришући критике шефа њемачке дипломатије.

Извор: СРНА