latinica  ћирилица
20/08/2017 |  08:23 | Аутор: РТРС

Коловози мокри, магла на планинским превојима

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, магла смањује видљивост на планинаским превојима, а на граничном прелазу Дољану појачана је фреквенција возила на излазу према Хрватској, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Појачан интензитет саобраћаја очекује се према локалним излетиштима и на граничним прелазим, те се возаче савјетује да вожњу прилагоде условима на путу и да избјегавају ризична претицања.

Спорије одвијање саобраћаја може се очекивати на дионицама на којима је због радова измијењен режим вожње, те је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Обустављен је саобраћај на дијелу магистралног пута Бијељина-Угљевик који пролази кроз бијељинске улице 27. марта и Српске војске због изградње канализационе мреже.

Саобраћај теретних возила одвија се обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

Због санације коловоза на дијелу магистралног пута који пролази кроз Дервенту саобраћај ће се одвијати наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор у току је изградња вијадукта "Маховљани" због чега је затворена за сав саобраћај, па возачи могу користити петљу "Александровац".

На ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја због постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице".

Возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Прњавор због радова на изградњи ауто-пута Бања Лука-Прњавор. На овој дионици саобраћај ће се до 31. августа одвијати у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час, а могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

На дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету Маховљанске петље због изградње вијадукта долази до обуставе саобраћаја у времену од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању до 30 минута.

У мјесту Драгаловци на регионалном путу Драгаловци-Горња Вијака почела је изградња пјешачке стазе због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На подручју општине Сребреница због реконструкције коловоза измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар.

На регионалном путном правцу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака због клизишта возила саобраћају једном траком.

У Федерацији БиХ радови се изводе на магистралним путним правцима Доњи Вакуф-Травник, Тузла-Калесија, Бугојно-Купрес, Маглај-Жепче и Буна-Столац.

На магистралном путу Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље због радова на деминирању терена у мјесту Осојница, од 8.00 до 16.00 часова могу се очекивати повремене краће обуставе саобраћаја.

Извор: Срна