latinica  ћирилица
20/08/2017 |  07:42 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Додик: Говедарица понавља ставове СДА (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је тешко коментарисати ставове СДС-а Вукоте Говедарице о референдуму о чланству БиХ у НАТО-у, с обзиром да он понавља ставове СДА о том питању. Небрига за ставове и позицију Српске и њеног народа је потпуо видљива - нагласио је Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Сасвим је логично било реаговати на имовину и отимање имовине, а видимо да се они обрачунавају у Републици Српској, а не са судовима који крше законе и на тај начин уз подршку НАТО-а покушавају да нас стрпају у тај савез не питајући нас за то", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, очигледно је да су Говедарица и СДС дио те приче.

Додик је рекао да је у том погледу небрига за ставове и позицију цијеле Републике Српске и њеног народа потпуно видљива, односно да не постоји са становишта онога шта СДС ради.

"Ја нисам дио те приче и питаћу народ да о томе одлучи. Ако народ каже да идемо у НАТО, ићи ћемо, ако не каже, не. Ја ћу бити од оних који ће то одбити у било којој варијанти", додао је Додик.

Он је истакао да не зна шта је "политичка памет Говедарице нити се бави њиме".

Доста је било мијешања НАТО-а у унутрашње ствари БиХ – вријеме је да се одлучи који је званичан став према том Савезу, сматра предсједник Српске.

Говедарица је јуче рекао да СДС не подржава иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика којом предлаже расписивање референдума о чланству у НАТО-у.