latinica  ћирилица
19/08/2017 |  15:22 ⇒ 22:00 | Аутор: РТРС

У недјељу киша и пад темпертуре

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује киша и захлађење, уз температуру до 24 степена целзијусова.

Ујутру ће на сјеверу и западу падати киша, док ће на југу и истоку и даље бити суво и топлије уз сунчане периоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода Српске.

Током пријеподнева и средином дана киша ће се полако ширити ка истоку, а затим и на југ. У овим предјелима ће бити и пљускова са грмљавином, а могуће су и локалне непогоде.

Поподне прво на западу, а затим и сјеверу дуж ријеке Саве киша ће престати уз постепено разведравање, а падавине ће јачати на југу и истоку уз захлађење и у тим предјелима.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 18, на југу до 22 степена Целзијусова, а дневна од 18 до 24, на југу и југоистоку до 33 степена Целзијусова.

Ветар ће бити слаб до умјерен сјеверних смјерова, повремено при пљусковима и јак, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 19 степени Целзијусових, Чемерно 26, Калиновик 28, Гацко и Хан Пијесак 29, Мраковица, Невесиње и Соколац 30, Ливно 31, Сребреница 32, Источно Сарајево, Билећа, Требиње, Зворник и Бугојно 33, Мркоњић Град, Нови Град, Крупа на Уни, Шипово и Сарајево 34, Рибник, Фоча, Приједор, Србац, Рудо и Тузла 35, Вишеград, Бањалука, Бијељина и Добој 36, Мостар и Неум 37 степени Целзијусових.

Извор: РСНА