latinica  ћирилица
19/08/2017 |  12:29 ⇒ 14:26 | Аутор: РТРС

Шћеповић: Некада је било више љубави у фудбалу (ВИДЕО)

Фудбал се некада играо са више љубави, прилике су се промијениле све је постало новац, оцијенио је Слађан Шћеповић, познати фудбалер и тренер млађе селекције Фудбалског клуба Партизан.
Слађан Шћеповић - Фото: РТРС
Слађан ШћеповићФото: РТРС

Младима савјетује да, ако желе да постану добри фудбалери, морају много да раде и слушају, али и да им је стрпљење међу првим ставкама у стратегији до успјеха.

- Фудбал је моја љубав од дјетињства, радовали смо се играјући на игралиштима - присјећа се педесетједногодишњи Слађан Шћеповић. Као шеснаестогодишњак, док је играо у пробојском ФАП-у, заблистао је пред тренерима Партизана. Из родног Прибоја одлази у Београд да брани боје црно-бијелог тима.

Каже да је лијпо бити фудбалер, јер је то прилика да се упознају многи људи, земље, обичаји.

- Када бих поново бирао, опет бих изабрао фудбал - увјерен је Шћеповић.

Многима је био узор. Један од њих је и Омер Јолдић, тренер сарајевског Жељезничара. Недавни сусрет на 13. Фудбал френдсу у Фочи био је прилика за подјећање на телевизијске преносе уз које је сањао дјечачки фудбалски сан гледајући Слађана Шћеповића.

Омер Јолдић, тренер сарајевског Жељезничара, каже да му је задовољство да сједим поред фудбалера за којег је навијао на мечевима, иако није био навијач Партизана.

"Фудбал само фудбал" је Шћеповићев мото који је пренио и на своје синове Марка и Стефана, уз савјете да морају бити стрпљиви и предани. Истиче, прилике у фудбалу су се знато промијениле.

Шћеповић каже да је фудбал сада још више постао посао у односу на времена када се играло са више задовољства и да би се пружио ужитак публици. Сматра да је све више присутан сурови професионализам, а да је мање сентименталности.

Слађан је до своје двадесетосме године играо је у Партизану. Стицањем права да може изаћи из земље, након Партизана, одлази у кипарски Аполон, гдје остаје четири године. Играо је пет година и за шпанску Мериду, када се враћа у Србију гдје се посвећује послу тренера млађих узраста.