latinica  ћирилица
19/08/2017 |  12:22 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Пале организовале први "ноћни маркет" у БиХ (ВИДЕО)

На Градској пијаци у Палама синоћ је отворен "ноћни маркет" поводом крсне славе и Дана општине - Велике Госпојине.
Пале - "Ноћ маркета" - Фото: РТРС
Пале - "Ноћ маркета"Фото: РТРС

Ова манифестација је од вишеструког значаја за општину и град Источно Сарјево, промоцију домаћих производа и отварање нових радних мјеста.

Ноћ маркета је идеална прилика да домаћи произвођачи хране и пића представе своје производе заинтересованим купцима.

Ово је први ноћни маркет, не само у Палама, него и у БиХ. Идеја је да се купцима приближе и представе домаћи производи који до сада нису имали прилику да буду у већим маркетима, а који то квалитетом заслужују.

Управник Градске пијаце Пале Немање Вучетић истакао је да је ово значајна манифестација, јер су пијаце широм Европе, али и свјетских градова, туристичке атракције.

За локалне и градске власти је важно да се и домаћи произвођачи представе, не само својим суграђанима, него и широм БиХ, јер је квалитет неупитан, али је тржишту недовољно предтављена домаћи производ.

- Ми желимо да ова пијаца не буде предмет препродаје робе, него пласмана домаће робе. Бићемо срећни ако Паљани буду узгајали ове производе на својим парцелама - рекао је Бошко Југовић, наелник општине Пале ...

Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева, истакао је да је ову својеврсну туристичку манифестацију Град подржао посредством Туристичке организације.

Према најавама организатора, отвара се могућност да у наредном периоду буде организовано још неколико ноћних маркета.