latinica  ћирилица
19/08/2017 |  10:22 ⇒ 10:23 | Аутор: РТРС

Вишечасовна чекања на излазу из Србије за Мађарску и Хрватску

Путничка возила на Хоргошу, на излазу из Србије ка Мађарској, јутрос чекају око два часа на прелазак границе, а на улаз у земљу чека се око пола часа, док су на граничном прелазу Батровци са Хрватском, на излазу из Србије задржавања вишечасовна, а колоне дуге.
Гранични прелаз Батровци - Фото: РТРС
Гранични прелаз БатровциФото: РТРС

Повећан број возила је током дана могућ и на мањим граничним прелазима као што су Бачки Виногради, Ђала, Бајмок и Хоргош два на којима је радно време од 7.00 до 19.00 часова.

Ауто-мото савез Србије савјетовао је возачима да користе граничне прелазе Келебију или Бачки Брег на којима су задржавања знатно краћа.

На Шиду вријеме задржавања се брзо мијења, па се и на овом прелазу због преусмјеравња возила у циљу растерећења прелаза Батровци, стварају дужа задржавања, али се јутрос чека до 30 минута, саопштено је из АМСС-а.

Задржавања до 30 минута су јутрос и на излазу из Србије на прелазу Гостун са Црном Гором, а слично је и на прелазима са Македонијом и Бугарском, јер су задржавања до 30 минута.

АМС Србије наводи да се овог викенда очекује још један туристички талас, те да је на путевима већи број домаћих возила, али и страних држављана који пролазе кроз Србију.

Извор: СРНА