latinica  ћирилица
19/08/2017 |  10:16 ⇒ 10:17 | Аутор: РТРС

Бенон у "рату" за Трампа и изван Бијеле куће

Главни стратег америчког предсједника Стив Бенон који је напустио своју позицију у Бијелој кући навео је да ће наставити да се бори за Доналда Трампа изван Бијеле куће.
Стив Бенон - Фото: AP
Стив БенонФото: AP

- Уколико нешто није јасно, да појасним - ја напуштам Бијелу кућу и крећем у рат са Трамповин противницима на Капитол хилу, у медијима и корпоративној Америци - рекао је Бенон у интервјуу за Блумберг.

Портпаролка Бијеле куће Сара Сандерс саопштила је јуче да главни Трампов стратег Стив Бенон напушта своју позицију у Бијелој кући.

- Шеф кабинета Бијеле куће Џон Кели и Стив Бенон су се договорили да ће данас бити посљедњи Стивов дан у Бијелој кући. Захвални смо му на његовом ангажману и желимо му све најбоље - изјавила је Сандерс.

Извор упозтнат са том одлуком је рекао да је Бенону дата прилика да оде под сопственим условима.

Њујорк тајмс је раније јавио, позивајући се на особу блиску Бенону (63), да је он 7. августа доставио своју одлуку о оставци и да је то требало да буде објелодањено ове недјеље, али је одложено због насилних протеста у Вирџинији протеклог викенда.

Бенон је, како наводи Ројтерс, угрозио свој положај давањем интервјуа либералном политичком магазину Американ проспект, у ком је дјеловало као да доводи у питање став Трампа по питању Сјеверне Кореје.

Извор: Танјуг