latinica  ћирилица
19/08/2017 |  09:00 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Пале- На првом полумаратону стотину учесника

У Палама ће данас бити одржан први полумаратон, као и полумаратон у пару и трка на пет километара, а организатори очекују учеснике из БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније, Македоније, Њемачке, Шпаније и других земаља.
Први Пале полумаратон -
Први Пале полумаратон

До сада је пријављено стотињак учесника, а пријаве се могу поднијети и на дан трке.

Организатор полумаратонске трке Северин Зековић рекао је да су долазак најавила и четири учесника Олимпијских игара из региона, што ће, како каже, много значити за промоцију трчања и здравог начина живота.

- Будући да рекреативна тркачка заједница на простору бивше државе рапидно расте, одлучили смо да промовишемо трчање као животни стил, те здрав и активан начин живота. Сигурни смо да стаза и програм прије и након трке неће изневјерити учеснике - нагласио је Зековић и изразио наду да ће ова трка постати традиционална.

Старт полумаратонске трке у дужини од 21 километар биће на Студентском тргу код Храма Светог архангела Гаврила, с почетком у 9.00 часова, а циљ ће бити на истом мјесту.

Стаза је кружна, а трчаће се четири круга кроз и око центра града.

За све учеснике полумаратона обезбијеђени су поклони и медаље, а првопласирани по категоријама добиће новчане награде и пехаре.

Осим главне трке, истог дана биће организована и дјечија трка.

Први полумаратон организује се у сарадњи са Фитнес центром Спарта и Тркачко-рекреативним клубом Бањалука, а генерални спонзор је бањалучка компанија Графо балкан тим.

Извор: СРНА