latinica  ћирилица
18/08/2017 |  17:57 ⇒ 21:04 | Аутор: РТРС

Требиње прославља крсну славу (ВИДЕО)

Требиње сутра прославља крсну славу града и Храма- Свето Преображење Господње. Свечаности су већ су почеле, а први садржај већ традиционално је Сајам меда и вина који је отворен у послијеподневним часовима. И културни садржаји дио су овогодишњих свечаности, а у забавном дијелу програма вечерас на Тргу слободе концерт Јелене Томашевић.
Требиње: Сајам меда и вина - Фото: РТРС
Требиње: Сајам меда и винаФото: РТРС

Ове године, кажу организатори, на Сајму меда и вина окупио се највећи број излагача, чак 40 из цијеле Херцеговине. Прилика је ово да покажу своје производе, промовишу их, али и дају свој допринос Преображенским свечаностима.

У оквиру Преображенских свечаности у Културном центру отворена је изложба под називом “Српски санитет 1914-1918“, док ће у 20 часова у Музеју Херцеговине бити отворена изложба “Историја индустрије алата у Требињу“.

У 20.30 у Музеју Херцеговине биће одржан концерт класичне музике, а потом у 21.30 на Тргу слободе, у забавном дијелу програма, наступиће Јелена Томашевић.

Преображенске свечаности биће настављене сутра, а почињу у 9 часова светом архијерејском литургијом у Саборном храму Светог Преображења Господњег.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће сутра у Требињу свечаностима поводом обиљежавања крсне славе Града Требиња. Цвијановићева ће присустовати свечаној сједници Скупштине града Требиња која је заказана за 11.30 часова у згради Градске управе.

Сутра ће бити освештано спомен обиљежје погинулим припадницима ЦЈБ Требиње и откривен споменик српском патријарху Павлу. Традиционално, у вечерњим часовима свечана литија проћи ће улицама града.