latinica  ћирилица
18/08/2017 |  15:31 | Аутор: РТРС

Говедарица: Показали смо разумијевање за групацију која оснива нову странку

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица сматра да је ова странка показала велико разумијевање за групацију која има намјеру да оснује неку нову политичку организацију, а који су СДС напустили прије пет, десет, 20 година, а неки је напуштају данас из "неких својих личних разлога".
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

Говедарица каже да му је жао што они не могу да схвате да је СДС један велики политички брод на коме има мјеста за свакога ко жели добро свом народу и ко жели да се бори против власти која је, како каже, направила све могуће негативне ефекте да народ живи на просјачком штапу у једној веома богатој земљи.

"Они то очигледно нису могли да препознају. Ако они подржавају пропадање Републике Српске, нека иду правцем нове политичке партије, ја их у томе нећу заустављати. Руководство странке и ја смо учинили све да до тога не дође", навео је Говедарица у писаној изјави Срни.

"Овдје се само поставља питање које је и како се зове то везивно ткиво које је повезало све те људе који су у протеклих 20 година напуштали странку у ономе моменту када су странци били најпотребнији, а не када је странка била потребна њима. Врло брзо ћемо да видимо како се зове то везивно ткиво и како ће они наступати у борби за боље сутра и у борби против ове актуелне власти која је уништила и унесрећила Републику Српску на начин да ће јој требати доста времена да се опорави и изађе из тешке ситуације у којој се налази", додао је Говедарица.

Члан Иницијативног одбора за обнављање и стварање Прве СДС Гојко Кличковић изјавио је данас у Бањалуци да је одлука о активирању ове странке донесена јер је садашње руководство СДС-а напустило изворну политику странке.

Извор: СРНА