latinica  ћирилица
18/08/2017 |  15:17 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

"Приједор у објективу“, изложба фотографија младих умјетника (ВИДЕО)

"Приједор у објективу" назив је друге изложбе фотографија студената Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, приказане у приједорском Позоришту. Изложена су дјела три аутора, а у оквиру изложбе премијерно је приказан видео спот под називом "Приједор мој град".
Приједор у објективу - Фото: РТРС
Приједор у објективуФото: РТРС

Тема изложбе којом су се водили аутори била је свакодневни доживљај Приједора кроз фотографију. Три студента бањалучке Академије умјетности – Коста Васиљевић, Зоран Пилиповић и Данијел Шпадић, фотографијама су на занимљив начин приказали неке од препознатљивих обиљежја града на Сани.

У оквиру изложбе премијерно је приказан и видео спот под називом „Приједор мој град“ у којем су кроз модерно коло приказане најважније градске локације. У снимању су учествовали приједорски плесни студио „Топ денс“ и Културно умјетничко друштво „Козара“ из Приједора.

Према ријечима организатора, Пере Шпадића, један од главних циљева изложбе и видео спота је промоција туристичких потенцијала града Приједора, које, како каже, никог не остављају равнодушним.

"Приједор је инспиративан град, дакле град који инспирише сликаре, умјетнике и музичаре, али између осталог и фотографе",, каже Шпадић. 

 Изложба је приређена у оквиру манифестације „Приједорско културно љето 2017“, а након позоришта, биће приказана и на другим градским локацијама.