latinica  ћирилица
18/08/2017 |  15:15 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Сеферовци: Новим асфалтом до дотрајалих школа (ВИДЕО)

У градишким селима и Поткозарју у новој школској години основци ће до школа пјешачити новим асфалтним путевима. До септембра би требало да буде асфалтирано 12 километара макадамских путева. Међутим, на крају пута дочекаће их неусловни школски објекти.
Сеферовци - Фото: РТРС
СеферовциФото: РТРС

Новим асфалтним путем до подручне школе у Карајзовцима ће и ученици из засеока Сабљићи у мјесној заједници Сеферовци.

Ученици и родитељи у Сеферовцима и сусједном Петровом селу очекују да грађевинске машине које су поставиле нови асфалт, замијенити нове, које ће реконструисати оронуле подручне школске објекте Основне школе "Петар Кочић" из Нове Тополе.
-Исто се тако надамо ће у скоријем периоду бити реновиране основне школе у Петровом Селу, поготово прозоре и врата који су дотрајали, као и санацију мокрог чвора, истичу мјештани.

Школским објектима, послије љетње паузе, намјеравају се позабавити и одборници општинског парламента.



"Покушаћемо у наредном периоду све школе које су у лошијем стању да их кандидујемо за реновирање преко Одјељења за друштвене дјелатности, као и преко Министарства просвјете и културе и образовања. Оно је, можемо рећи, у јако тешкој ситуацији, али пошто је министар из ових наших крајева, мислим да ће имати слуха за наше захтјеве", истиче Владимир Јанковић, потпредсједник Скупштине општине Градишка.

Осим у Петровом Селу и Карајзовцима, слично стање је и у пет преосталих објеката подручних одјељења Основне школе "Патар Кочић" из Нове Тополе, централне школе са навише подручних одјељења у општини Градишка.