latinica  ћирилица
18/08/2017 |  13:02 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Акција "Повратник"- Притвор за тројицу

Тужилаштво БиХ упутиће Суду БиХ захтјев за одређивање притвора за Алексу и Петра Крндију, те Војислава Жугића, који су ухапшени у оквиру акције кодног назива "Повратник", спроведене са циљем сузбијања промета дроге.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: Screenshot
Суд и Тужилаштво БиХФото: Screenshot

Мјера притвора биће предложена због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, те поново починити кривично дјело или завршити започето, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени су ухапшени у акцији спроведеној по налогу Тужилаштва БиХ, која се односи на процесуирање особа осумњичених за организовани криминал и неовлаштени промет дроге.

Осумњичени су под истрагом јер су, као организована криминална група, учествовали у међународном кријумчарењу дроге која је најчешће из Србије кријумчарена на подручје БиХ, односно Брчко дистрикта.

У оквиру акције "Повратник", коју су припадници СИПА спровели 16. августа на подручју Брчког и Тузле, ухапшено је шест лица.

Пронађено је и привремено одузето око 600 грама хероина, око 100 грама марихуане, неколико таблета екстазија, дигитална вага, фолије и селотејп траке кориштене за паковање дроге.

На претресеним локацијама пронађени су једно ватрено оружје без дозволе са муницијом, лаптопи, рачунари, мобилни телефони и СИМ картице, уређаји за чување података, одређени документи, биљешке и роковници, те одређена количина злата и новац у укупном износу од око 30.000 КМ.

Извор: СРНА