latinica  ћирилица
18/08/2017 |  12:57 ⇒ 13:11 | Аутор: РТРС

Сребреница- Реконструкција Средњошколског центра

У Сребреници су почели радови на постављању термоизолације на згради Средњошколског центра у оквиру реализације пројеката који се у тој општини финансирају средствима Владе Србије.
Радови на згради Средњошколског центра у Сребреници - Фото: СРНА
Радови на згради Средњошколског центра у СребренициФото: СРНА

Радови обухватају санацију дијела крова, постављање око 1.000 метара квадратних термоизолације и наношње нове вањске фасаде, као и замјену олука на објекту, рекао је директор СШЦ Момчило Цвјетиновић. Вриједност тих радова је 60.000 КМ.

- Очекујем да ће радови бити завршени до краја септембра и да неће много ометати извођење наставе почетком идућег мјесеца - навео је Цвјетиновић.

Према његовим ријечима, у овом центру очекују да ће бити прихваћен и њихов други пројекат, који се односи на реконструкцију система гријања у школској згради и да ће према обећањима и ти радови бити финансирани средствима Владе Србије и завршени до почетка сезоне гријања.

Предсједник Србије Александар Вучић је на Инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници у новембру 2015. године обећао помоћ овој општини у износу од пет милиона евра.

Два милиона су одмах уплаћена у општински буџет за његову санацију и измирење дугова, које је општина имала, а три милиона су намијењена за инфраструктурне пројекте, који се реализују ове године.

Тим средствима финансира се изградња модерног објекта дјечијег обданишта, реконструкција и изградња више локалних и сеоских путева, те реконструкција главне саобраћајнице кроз Сребреницу и изградња тротоара на више дионица.

Осим ових пројеката, тим средствима гради се производна хала у Поточарима, а реконструисан је и објекат старе школе у Скеланима, у коме ће бити отворен текстилни погон, гдје ће запослење добити двадесетак радника.

У плану је још неколико мањих пројеката, који ће бити финансирани средствима Владе Србије.

Извор: СРНА