latinica  ћирилица
18/08/2017 |  12:03 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

Рогатичане орасположио Неле и "Фајронт у Сарајеву" (ВИДЕО)

У оквиру Преображењских дана, а у част славе општине Рогатица, у овој општини се одржава низ културно спортских активности.
Неле Карајлић у Рогатици - Фото: РТРС
Неле Карајлић у РогатициФото: РТРС

Тим поводом, у кино сали је одржана промоција књиге "Фајронт у Сарајеву" Нелета Карајлића.

Иако се родио и одрастао на овом поднебљу, Неле први пут борави у Рогатици. Драго му је што је владало велико интересовање за промоцију његове књиге "Фајронт у Сарајеву", јер људима овог краја враћа лијепе успомене на период који је у свом дјелу сликовито описао.

Ненад Јанковић каже да је на промоцији било веома лијепо и да је била пуна сала веселих и насмијаних, иако се говорило о озбиљним стварима, а било је и мало шале.

Иако је ово дјело угледало свјетло дана прије три године још влада велико интересовање. Намјера му је да и даље плива у књижевним водама, јер спрема први дио романа који ће излазити у три дјела, а тематика је у вези са историјом његове породице.

Неле каже да ће нова књига говорити о Београду, односно то је прича о кући која је саграђена на крају 19. вјека у којој је једна породица доживљавала све оно што је 20. вијек донио Србима и не само Србима.

- Све ратове и све катастрофе је та породица успјела да прегура у тој кући и то ће бити мој први прави роман - поручио је Неле.

Књига Нелета Карајлића "Фајронт у Сарајеву" кроз осам издања штампана је у преко 150.000 примјерака.