latinica  ћирилица
18/08/2017 |  08:14 | Аутор: РТРС

Одвијање саобраћаја без застоја

Саобраћај се овог јутра на већини путева у Републици Српској одвија без застоја, док ће у Рогатици данас од 19.00 часова до сутра у 2.00 часа бити забрањен саобраћај за сва возила на магистралном путу у Улици Српске слоге.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Саобраћај у овој улици, од раскрснице код Дома за старија лица "Сунце" до раскрснице код "Развојне банке", биће забрањен и сутра од 15.00 до недјеље, 20. августа, у 2.00 часа, због одржавања активности поводом славе општине Рогатица.

За вријеме обуставе, саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне правце, улицама Ђенерала Драже из правца Сокоца и Сердар Јанка из правца Устипраче, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Сутра ће на дијелу регионалног пута Требиње-Херцег Нови, од Алексине Међе до мјеста Тули у дужини 1.100 метара бити одржана ауто-слалом трка "Награда Требиња 2017" која се бодује за Отворено првенство Републике Српске и Шампионат БиХ.

Ради несметаног одржавања овог брдског ауто-слалома, на дијелу од Алексине Међе до Ободина биће привремено обустављен саобраћај у периодима од 10.00 до 11.15, од 11.45 до 13.00 часова и од 13.15 до 14.00 часова.

У вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни путни правац Требиње-Вилуси-Морињ-Херцег Нови.

С обзиром да је туристичка сезона у пуном јеку и да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, из АМС Републике Српске позивају све који планирају да путују том дионицом да путовање планирају у складу са најављеним привременим обуставама саобраћаја.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор.

Саобраћај се одвија у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на сат, а могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

Ради постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице" на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова долази до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Саобраћај је обустављен у улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини, на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, због изградње канализационе мреже.

Теретни саобраћај одвија се искључиво обилазницом, док се саобраћај путничких возила преусмјерава на градске улице и одвија се уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У току су радови на изградњи пјешачке стазе на регионалном путу Драгаловци-Горња Вијака, у мјесту Драгаловци, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Радови на реконструкцији пута изводе се на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном траком.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова обуставе саобраћаја трају 30 минута,а пропуштање возила 10 минута.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ /Црне Горе/ Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На путевима у Федерацији БиХ саобраћај се одвија по претежно сувом коловозу, уз слаб до умјерен интензитет возила, а током дана очекује се појачана фреквенција возила, како на путевима, тако и на граничним прелазима.

На магистралном путу Бугојно-Горњи Вакуф због радова на деминирању терена у мјесту Осојница, од 8.00 до 16.00 часова могу се очекивати повремене краће обуставе саобраћаја.

У току су радови на магистралним путевима Буна-Столац, Маглај-Жепче, Вогошћа-Сарајево, Симин Хан-Калесија, Пориче-Купрес и Ступари-Кладањ.

На граничниом прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

За међународни промет возила привремено су отворени гранични прелази Дужи-Имотица, Орахов До-Слано и Хаџин Поток-Боговоља.

Извор: СРНА