latinica  ћирилица
17/08/2017 |  10:26 ⇒ 10:37 | Аутор: РТРС

Велика штета од пожара у кинеској фабрици у Јагодини

Пожар који је захватио кинеску Фабрику пластичних папуча у Јагодини, изазвао је велику штету на објекту, производним машинама, готовој роби и репродукцијским материјалима, а срушило се и око 150 метара крова, изјавио је комадант Ватрогасно спасилачке брогаде у Јагодини Саша Игњатовић.
Посљедице пожара у фабрици папуча - Фото: ТАНЈУГ
Посљедице пожара у фабрици папучаФото: ТАНЈУГ

Површина која је захваћена пожаром је око 400 квадратних метара а горјеле су производне машине, магазин са готовим производима и репроматеријалом, обрушило се око 150 квадратних метара кровне конструкције, прецизирао је Игњатовић за Танјуг.

Морали смо да интеревенишемо и грађевинским машинама, да би дошли до неких дијелова у згради који су горели, додао је он.

Због изузетно високе температуре и велике задимљености било је отежано гашење а постојала је и велика опасност за ватрогасце приликом гашења пожара. На срећу нема повријеђених међу ватрогасцима.

Пожар је локализован јуче поподне, "догашивање траје, због велике количине материјала који гори испод обрушеног дијела зграде и дежурство ватрогасаце ће трајати, докле буде требало", рекао је Игњатовић.

Игњатовић је подсјетио да су ватрогасци дојаву о пожару добили јуче око 13,45 сати, да је пожар избио у објекту бивше Трговачке компаније "Морава" који је сада у закупу кинеског бизнисмена и зове се Привредно друштво "Лианх" које производи пластичну обућу.

На интервенцију су била 22 ватрогасца са десет возила, а поред ватрогасаца из Јагодине, гасили су и ватрогасци из Ћуприје, Параћина и Рековца.

Узрок ће утврдити надлажене службе, након увиђаја, али штета је велика, оцијенио је Игњатовић.

Кинеска фабрика је отворена 19.марта, на 1.000 квадратних метара, објекта бивше "Мораве" и у њој је запослено 20 радника, који су тренутно на колективном годишњем одмору.

Извор: Срна