latinica  ћирилица
17/08/2017 |  09:08 ⇒ 16:50 | Аутор: РТРС

Звезда у Краснодару: Да ли је завршен деценијски пост?

Фудбалери Црвене звезде данас играју у Краснодару први меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе са циљем да послије тачно деценије изборе пласман у групну фазу тог такмичења.

Утакмица се игра од 19 сати на стадиону Краснодара.

Црвено-бијели су прије 10 година војевали битке са Бајерном, Болтоном, Арисом и Брагом у Лиги Европе, из тог тима су и сада у Звезди Ненад Милијаш и Душан Анђелковић (иначе бивши првотимац Краснодара), а да би поновили такав успјех морају да направе још један подвиг и елиминишу скупоцјени руски тим.

Екипа Владана Милојевића у одличном расположењу је отпутовала у Русију, са осам узастопних побједа, међу којима су два над прашком Спартом у претходном колу квалификација за ЛЕ, и са првог мјеста на табели Суперлиге Србије.

За разлику од вицешампиона Србије, фудбалери Краснодара играју промјењиво на старту сезоне и налазе се на петом мјесту руског шампионата, али се у екипу након повреде враћа најбољи играч и стријелац, али и први нападач репрезентације Русије Фјодор Смолов.

Тренер Звезде Владан Милојевић респектује наредног протвника, али наглашава да га се не плаши.

"Краснодар је тим из врха руског фудбала, али ми нисмо случајно дошли овдје. Биће тешко, добро смо се спремили и имаћемо шта да покажемо. Грб и историја Црвене звезде нам не дају да се било кога плашимо", поручио је Милојевић на званичној конференцији за медије у Краснодару.

За Краснодар игра доскорашњи фудбалер и ђак Црвене звезде Михаило Ристић, па интересантан дуел са њим прижељкује Славољуб Срнић.

"Очекујем 0:1, не морам да будем стријелац, нека буде асистенција. Биће ми чудно да играм против Ристића, до јуче смо играли заједно. Желим му да почне утакмицу", казао је Срнић који прижељкује да Ристић прође као што је Срђан Плавшић у сударима са Црвеном звездом овог љета у дресу Спарте.

Црвена звезда би требало да наступи у саставу: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Родић, Ле Талек, Доналд, Канга, Милић, Срнић, Боаћи.

Краснодар: Синицин, Јанбаев, Гранквист, Мартинович, Ристић, Газински, Каборе, Переира, Жоазињо, Клаесон, Вамберто.

Утакмица се игра од 19 сати на ултрамодерном стадиону Краснодара капацитета 34.291 мјеста, отвореног прошле године за Мундијал у Русији.