latinica  ћирилица
16/08/2017 |  21:57 | Аутор: РТРС

На Филмским сусретима у Нишу 12 филмова у званичној селекцији

На традиционалном Фестивалу глумачких остварења домаћег играног филма-Филмским сусретима, који ће бити одржан од 24. до 30. августа у Нишу, на Љетњој позорници у Тврђави, биће приказано 12 филмова у званичној селекцији, као и два филма ван конкуренције.
Панорама Ниша (Фото:tvzonaplus.rs) -
Панорама Ниша (Фото:tvzonaplus.rs)

Љубитељи седме умјетности ће бити у прилици да поздраве велики број српских глумаца, али и њихових колега из околних земаља.

На свечаном отварању овогодишњих Филмских сусрета, 24. августа биће додијељена награде "Павле Вујисић", а послије тога ће бити приказано дебитантско редитељско остварење Николе Које "Стадо".

На Филмским сусретима ће у званичној конкуренцији бити и хрватски филм "Устав Републике Хрватске", у којем главну улогу тумачи Небојша Глоговац. Такмиће се и филмови "Санта Мариа Дела Салуте", "Нигде","Реквијем за госпођу Ј", са Мирјаном Карановић у главној улози, као и остварење "Име: Добрица, презиме: непознато", са Славком Штимцем у главној роли.
У конкуренцији су и филмови "Јесен самураја", "Бисер Бојане", "Козје уши" и комедија "Игла испод прага".

Награде ће бити додијељене 30. августа, на затварању Филмских сусрета. И ове године најбољи глумци ће добити престижне награде-Гран при Наису, Цара Константина, Царицу Теодору, повеље за изузетна глумачка остварења, као и признања за најбоље епизодисте и најбољег дебитанта.

Послије тога ће бити приказана прва епизода серије "Сенке над Балканом" и документарни филм "Хипи долина".

Извор: Агенције