latinica  ћирилица
16/08/2017 |  15:48 | Аутор: РТРС

Министарство одбране БиХ: Одлука Суда коначна и обавезујућа

Министарство одбране БиХ саопштило је данас да је одлука Уставног суда БиХ у вези са књижењем војне имовине коначна и обавезујућа и да ће њено спровођење у складу са законом захтијевати Правобранилаштво БиХ, као законски заступник ресорног министарства.
Министарство одбране БиХ - Фото: РТРС
Министарство одбране БиХФото: РТРС

Из Министарства одбране БиХ наводе да су посредством Правобранилаштва БиХ информисани о одлуци Уставног суда БиХ, који је одбио апелацију Правобранилаштва Републике Српске у вези са књижењем војне имовине, али да не желе да је коментаришу.

"У вези са значајним бројем медијских упита који се односе на одлуку Уставног Суда БиХ о апелацији која се тиче питања власништва над Стационарним комуникацијским чвориштем Велики Жеп код Хан Пијеска, Министарство одбране БиХ потврђује да је посредством Правобранилаштва БиХ информисано о одлуци", наводи у саопштењу за јавност.

У саопштењу се додаје да Министарство одбране БиХ не коментарише одлуке Уставног суда БиХ, па ни ову.

"Како смо информисани, одлука је коначна и обавезујућа, а њено спровођење ће у складу са законом захтијевати Правобранилаштво БиХ, као законски заступник Министарства одбране БиХ", наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА