latinica  ћирилица
16/08/2017 |  14:42 ⇒ 16:20 | Аутор: РТРС

Давидовићева угостила рукометаше из Санкт Петербурга

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић угостила је данас у Бањалуци управу и чланове Рукометног клуба "Нева" из Санкт Петербурга, који учествују на међународном турниру у Добоју и оцијенила да је то почетак добре спортске сарадње Српске и Русије.
Давидовићева угостила рукометаше из Санкт Петербурга - Фото: СРНА
Давидовићева угостила рукометаше из Санкт ПетербургаФото: СРНА

Давидовићева је навела да је учешће руских рукометаша на Међународном рукометном ТВ турниру шампиона "Добој 2017" резултат прошлогодишње посјете делегације из Санкт Петербурга, приликом које је ресорно министарство посјетио и предсједник Комитета за физичку културу и спорт из овог руског града.

"Наше министарство подржава ову сарадњу, а данас смо договорили и да наши рукометаши буду гости у Санкт Петербургу", рекла је Давидовићева новинарима након састанка.

Она је подсјетила да је у јуну Републику Српску посјетила и шаховска екипа из Санкт Петербурга, која је била гост Љетње школе спорта.

Директор Рукометног клуба "Нева" из Санкт Петербурга Сергеј Зиза изразио је задовољство пријемом и гостопримством у Бањалуци, као и приликом да учествују на турниру у Добоју, који има значајну историју и традицију.

"Циљ нам је да се на турниру представимо на прави начин, те да се ова сарадња не заврши на овом учешћу, него да се настави и у будућности, како узвратном посјетом рукометаша из Српске Санкт Петербургу, тако и новим учешћем руске екипе на овом или неком другом турниру", рекао је Зиза.

Екипа "Санкт Петербурга" из Русије побиједила је јуче екипу бањалучког "Борца" резултатом 28:26 у трећој утакмици првог такмичарског дана 49. међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2017".

На турниру, који је почео јуче и трајаће до суботе, 19. августа, учествоваће осам екипа подијељених у двије групе.

У групи "А" су "Татран Прешов" из Словачке, "Винтертур" из Швајцарске, бањалучки "Борац" и "Санкт Петербург" из Русије, а у групи "Б" екипе "Колдинг" из Данске, "Екс" из Француске, "Кв Сасја" из Белгије, те добојска "Слога".

Извор: СРНА