latinica  ћирилица
16/08/2017 |  11:53 ⇒ 11:54 | Аутор: РТРС

Приједор: Почиње рад на новој представи "Лажа и паралажа"

Ансамбл Позоришта у Приједору почиње припреме за 65. позоришну сезону и почетак рада на новој представи "Лажа и паралажа" Јована Стерије Поповића, у режији Ђурђе Тешић из Београда, рекао је Срни директор овог театра Зоран Барош.
Позориште у Приједору - Фото: Wikipedia
Позориште у ПриједоруФото: Wikipedia

"Ријеч је о редитељки која има доста искуства у позоришној режији, а радила је осим у Београду и Суботици и у Народном позоришту у Бањалуци. Ми смо гледали неке њене представе и договорили сарадњу", навео је Барош.

Он је додао да ће у представи играти Злата Когелник, Деан Батоз, Татјана Бињаш-Батоз, Синиша Вучићевић, Срђан Кнегињић и Јелена Сексан.

Премијера се очекује половином новембра, истакао је Барош.

Према његовим ријечима, у међувремену ће Позориште Приједор имати и једну своју премијеру и једну заједничку представу са бањалучким Народним позориштем.

"О томе ће бити више ријечи када почну припреме за те представе", нагласио је Барош и потврдио да ће то бити дио од четири до пет премијера колико их је планирано у 65. позоришној сезони.

Он је подсјетио на изузетан завршетак претходне сезоне када је овај ансамбл освојио четири награде на 36. Позоришним играма БиХ у Јајцу у веома јакој конкуренцији седам одабраних од 22 представе.

Извор: СРНА