latinica  ћирилица
16/08/2017 |  08:07 | Аутор: РТРС

Сигурдсон у Евертону за 45 милина фунти

Енглески фудбалски клуб Евертон постигао је договор са Свонсијем о трансферу везног играча Свонсија Гилфија Сигурдсона за 45 милиона фунти, пренео је Би-Би-Си.
Гилфи Сигурдсон - Фото: B92
Гилфи СигурдсонФото: B92

Свонси је прошле сезоне обезбиједио опстанак у Премијер лиги, а Сигрудсон је постигао девет голова и имао је 13 асистенција. Репрезентативац Исланда ће у среду обавити љекарске прегледе у Ливерпулу, послије чега би требало да потпише уговор.

Ако се трансфер оствари, 27-годишњи Сигурдсон ће бити најскупљи играч у историји Евертона. За сада је то Ромелу Лукаку који је 2014. године за 31,8 милиона фунти дошао из Челсија.

Свонси је у јулу тражио 50 милиона фунти за Сигрудсона, након што је одбио 40 милиона од Лестера, а сличну понуду одбио је и од Евертона, који више од годину дана покушава да доведе Исланђанина.

Сигурдсон је у мају рекао да не покушава да напусти клуб, а пропустио је турнеју по САД и пријатељску утакмицу са Бирмингемом због "спекулација око трансфера".

Он је постигао 30 голова са Свонси откако се 2014. године вратио у клуб послије двије године у Тотенхему.

Евертон је у љетњем прелазном року довео Вејна Рунија, Мајкла Кина, голмана Джордана Пикфорда, Девија Класена и Сандра Рамиреса.

Клуб је напустио нападач Ромелу Лукаку, који је за 75 милиона фунти прешао у Манчестер јунајтед, а тренер Роналд Куман рекао је да би и Рос Баркли могао да напусти Гудисон.

Извор: РТС