latinica  ћирилица
15/08/2017 |  16:18 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Шпановић: Атлетика мора да чује потребе спортиста

Српска скакачица у даљ Ивана Шпановић захвалила је данас свима који су гласали за њу у избору за Спортску комисију Свјетске атлетске федерације.
Ивана Шпановић - Фото: Facebook
Ивана ШпановићФото: Facebook

"Желим да захвалим свима посебно који су гласали за мене и дали ми могућност да вас представљам и пренесем ваше поруке на конструктиван начин на највишем нивоу", написала је Шпановићева на друштвеним мрежама.

Ивана Шпановић је једна од шесторо нових чланова, а поред ње су још изабрани Ким Колинс, Ињаки Гомез, Адам Кшот и Бенита Вилис.

Она је навела да спортисти морају да удруже снаге, раде заједно и ефикасно комуницирају са доносиоцима одлука у највишем тијелу свјетске атлетике.

"Изабрали смо да будемо спортисти јер желимо да покажемо остатку свијета нашу изврсност, поштовање, пријатељство и одлучност. Наш спорт мора да чује наше потребе и стога морамо да учинимо све што је у нашој моћи како бисмо осигурали да постане још већи, бољи и атрактивнији", додала је Шпановићева.

Најбоља српска атлетичарка се обавезала да промовише и служи атлетици на најбољи могући начин.

Право гласа имао је 1.931 учесник Свјетског првенства у Лондону. Новоизабрани чланови комисије биће на тој функцији четири године, а њихов мандат почиње 1. јануара 2018. године.

Извор: Б92