latinica  ћирилица
15/08/2017 |  07:58 ⇒ 22:40 | Аутор: РТРС

Рукометни турнир у Добоју- Пораз Слоге и Борца на старту (ВИДЕО/ФОТО)

У Добоју је свечано отворен 49. међународни рукометни ТВ турнир шампиона.
Отварање рукометног турнира у Добоју - Фото: РТРС
Отварање рукометног турнира у ДобојуФото: РТРС

Турнир је отворила Светлана Цеца Китић, најбоља рукометашица свијета свих времена.

Учесницима су се обратили и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић, те предсједник Извршног одбора Турнира, Енес Суљкановић.

Давидовићева је поздравила присутне и пожељела срећу свим учесницима, наводећи да Влада Српске и ресорно министарство пружају подршку организацији овог турнира.

Суљкановић је рекао да је рукометни ТВ турнира шампиона у Добоју један од најбољих турнира у Европи, који је окупио најбоље тимове.

Енес Суљкановић

На турниру учествују екипе - Колдинг из Данске, Екс из Француске, Санкт Петербург из Русије, Винтертур из Швајцарске, Татран Прешов из Словачке, Кв Сасја из Белгије, те домаће екипе бањалучки Борац и добојска Слога.

У првом сусрету Колдинг је побиједио домаћина Слогу 40:17. Слога ће сутра у другом колу играти против француског тима Екс Прованс.

Винтертур је био бољи од Татран Прешова у групи А, резултатом 28:23.

У оквиру групе А одигран је и меч између шампиона БиХ, бањалучког Борца и руског вицешампиона, Санкт Петербурга. Руси су славили резултатом 28:26.

На програму РТРС-а сутра од 17.30 часова можете погледати утакмицу 2. кола Винтертур - Борац, а од 21 час на нашем програму Плус преносимо дуел Сасје и Колдинга.

Подсјећамо, Радио-телевизија Републике Српске је генерални медијски покровитељ Међународног рукометног ТВ турнира шампиона у Добоју. Сарадња Радио-телевизије Републике Српске и организатора турнира у Добоју траје од 1996. године.