latinica  ћирилица
12/08/2017 |  19:46 ⇒ 13/08/2017 | 11:54 | Аутор: РТРС

Машић преузео ШГ "Вучевица", радници заћутали (ВИДЕО)

Новоименовани в.д. директора Шумског газдинства „Вучевица“ из Чајнича Неђо Машић, јутрос је, уз асистенцију полиције, преузео функцију. Радници су након 15 дана протеста заћутали, а огласиће се, како најављују, након, за сутра, најављене Машићеве конференције за новинаре.
Радници ШГ Вучевица - Фото: РТРС
Радници ШГ ВучевицаФото: РТРС

Да ли се иза противљења именовању Неђе Машића за вршиоца дужности директора Вучевице, крију и неки други разлози, осим његове школске спреме? О томе у Чајничу нико неће да говори. Ни радници, поготово не данас, након што је Машић преузео функцију. Чајничани се труде да одају утисак незаинтересованости...

Истичу да то треба да ријеши онај коме је то посао, да су још 10 дана протестовали остали би без плате и да ту функцију треба да обавља онај ко нема мрље у каријери.

Радници су, према ријечима генералног директора Шума Српске Ристе Марића, прошлог четвртка на састанаку са управом Шума Српске и ресорним министром обавијештени да је примопредаја функције неминовна.

"И тада сам им рекао да сам полицију упутио на асисентцију да Неђо Машић, који ће да врши функцију директора у наредних 50 дана, хтјели то они или не... МУП ме јуче контактирао и договорили смо се да данас у раним јутарњим сатима позове Машића и остале из комисије за примопредају дужности", рекао је Марић.

Тако се и догодило, а Машић у неформалном разговору каже да је у понедељак радни дан, од којег запослени не треба да стријепе. Сутра ће се, каже, јавности обратити на конференцији за новинаре, када ће предочити и доказе о својој квалификацији. Одахнули су и дрвопрерађивачи који су у протеклих 15 дана биљежили дневне губитке у хиљадама марака.

Војислав Кајевић, предсједник Удружења привредника “Чајниче” истиче да они само хоће да раде како би платили обавезе својим радницима и држави.

“Вучевица” је једно од успјешнијих шумских газдинстава у Српској. Прошлу годину завршили су са 1,4 милиона марака у плусу.