latinica  ћирилица
12/08/2017 |  16:10 | Аутор: РТРС

МУП демантује Велимира Илића

Министарство унутрашњих послова одбацило је као тенденциозне и злонамерне тврдње предсједника Нове Србије Велимира Илића да је, због најављене посјете предсједника Србије Александра Вучића Сабору трубача у Гучи, повећан број полицајаца на тој манифестацији.
Велимир Илић - Фото: ТАНЈУГ
Велимир ИлићФото: ТАНЈУГ

Велимир Илић је, у изјави објављеној на сајту Нове Србије, навео да, "по први пут од када постоји Сабор трубача, у Гучи има више полиције него народа", јер је најављена посјета предсједника Вучића.

Такође, тврди да се "све што има полиције у Србији" налази у Гучи и да тамо "народ не може да прође улицом".

На ту изјаву, реаговало је Министарство унутрашњих послова.

"Ријеч је о потпуним неистинама, јер је ове године током Сабора трубача у Гучи ангажовано чак 272 полицијска службеника мање него 2016. године. Као и ранијих година због великог броја посјетилаца који долазе на Драгачевски сабор трубача Министарство унутрашњих послова предузима додатне мјере из своје надлежности како би се очувао јавни ред и мир и осигурала пуна безбједност свих посјетилаца и бројних туриста који у великом броју долазе у Гучу", наводи се у саопштењу.

МУП је, такође, апеловао на све да "не злоупотребљавају полицију у дневнополитичке сврхе како би стекли јефтине политичке поене", јер је основни задатак припадника МУП-а очување безбједности и сигурности грађана на свим манифестацијама које се одржавају у Србији.

Извор: РТС