latinica  ћирилица
12/08/2017 |  11:47 | Аутор: РТРС

Кутлешић: Нећемо одустати од враћања око 200 станова у ФБиХ

Удружење војних пензионера Републике Српске неће одустати од враћања око 200 војних станова бившим припадницима ЈНА, односно Војске Републике Српске у Федерацији БиХ, изјавио је Срни предсједник овог Удружења Милорад Кутлешић.
Милорад Кутлешић - Фото: РТРС
Милорад КутлешићФото: РТРС

Он је рекао да власти и правосудне институције ФБиХ годинама опструишу враћање војних станова.

"У пракси се дешава да кантони донесу пресуду о поврату војних станова, коју затим обори Врховни суд ФБиХ враћајући предмет у поновни поступак, чиме само добијају на времену продужавајући нашу агонију", напоменуо је Кутлешић.

Кутлешић је рекао да Влада ФБиХ не спроводи раније усвојени Закон о измјенама и допунама Закона о продаји станова на које постоји станарско право, а којим је предвиђено да власници или носиоци станарског права над становима ЈНА у ФБиХ неће моћи да врате своје станове, већ ће за њих моћи да добију надокнаду, ако ново станарско право нису остварили у некој од држава СФРЈ.

"Након што исцрпимо све правне могућности у БиХ, враћање око 200 војних станова у ФБиХ остварићемо покретањем тужби против БиХ пред Европским судом за људска права у Стразбуру", закључио је Кутлешић.

Извор: СРНА