latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:26 ⇒ 15:36 | Аутор: РТРС

Ђорђевић: Јокић је донио одлуку, а не Денвер

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да осјећа велику блискост са народима Црне Горе и Грчке, истакавши свог фаворита за предстојеће Европско првенство.
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

"Осјећамо велику блискост са оба народа, посебно са Црном Гором. Мислим да ће се то видјети на трибинама, а посебно у нашим дуелима. Црна Гора се диже брзином свјетлости, има огроман квалитет, а Грци су по мени међу фаворитима на Европском првенству, прије свега због мега талента Јаниса Адетокумба – који ће бити један од најбољих играча на првенству. Част ми што сједим поред легенде Боше Тањевића, велика захвалност за све што је урадио и извео моју генерацију на прави пут.", сматра Ђорђевић.

Селектор је истакао пред старт турнира 'Трофеј Београда' и "да ће сигурно бити проблема са адаптацијом на климу због нестварно лудог времена у Београду", као и да не жели о детаљима и именима јер екипу чека захтијеван турнир, такмичарске озбиљности.

Сале се потом осврнуо и на ситуацију са повријеђеним играчима, Мирославом Радуљицом и Немањом Недовићем.

"Радуљица још није у погону, пробаће данас да уђе у контакт, има проблема са кољеном. Са Недовићем послије турнира нова магнетна резонанца рамена, па да видимо да ли ћемо моћи да рачунамо на њега. Даћемо му довољно времена да се укључи у тим. Сви играчи иду у Хамбург и Грчку послеиј. Мислим да ћемо послије тих утакмица добити оно чему тежимо. Не желимо много да мијењамо, али биће неких промена јер се екипа измијенила – тразимо и нова нападачка решења", додао је Ђорђевић.

Он се још једном дотакао отказа Николе Јокића за наступ на континенталном такмичењу.

"Причали смо са Денвером и они нису стајали на путу Јокићу. Никола је остао при свом ставу, тешко је доћи до свих глава из наших фотеља".

Првог дана Трофеја Београда, 11. августа од 21 час, састаће се селекције Црне Горе и Грчке, док ће наредног дана у исто вријеме играти Србија и Грчка.

У недјељу, 13. августа, од 21.00 састаће се Србија и Црна Гора.

Извор: Б92