latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:17 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

ОШ "Вук Караџић" у мјесној заједници Лединци у Бијељини још није усељива (ВИДЕО)

Влада Српске је обезбиједила средства за наставак радова на изградњи новог школског објекта подручне ОШ "Вук Караџић" у мјесној заједници Лединци у Бијељини.
Нова школа - Лединци - Фото: РТРС
Нова школа - ЛединциФото: РТРС

Иако су одмакли грађевиснки радови, објекат ипак неће бити усељив до почетка школске године, па ће основци започети наставу у згради Дома ученика у Бијељини.

Подсјећамо да су крајем школске године, због дотрајале зграде, родитељи одбили да дјецу шаљу на наставу у такозвану "малу школу", након чега је и инспекција, потврдила да објекат не испуњава услове за безбједно одвијање наставе.

Нови објекат за ученике подручне Основне школе "Вук Караџић" у МЗ Лединци у Бијељини се интензивно гради. Влада Српске обезбиједила је 600.000 марака за наставак радова на изградњи школе започете још 2010. године. Управа школе свакодневно прати радове на објекту.

Међутим, објекат неће бити завршен до 1. септембра, па ће основци нову школску годину започети у Дома ученика.

На примјеру "мале школе" у Рачанској улици у Бијељини показало се да се све може када се хоће. Објекат није био услован за наставу ни прије 20 , па ни 30 година ,а камоли да испуњава достигнуте материјалне стандарде савремених школа ,кажу родитељи, задовољни предузетим активностима. 

Ни локална ни републичка власт није имала слуха за муке родитеља и њихове дјеце , све док безбједност ученика није била озбиљно угрожена у невремену крајем јуна, када су родитељи остали упорни у захтјеву да у "малу школу" неће довести дјецу на наставу . Иначе од експропријације земљишта за ову школу , до данас , прошло је 10 година,а план да се гради нова школа је још из 90 – тих година прошлог вијека.