latinica  ћирилица
11/08/2017 |  13:14 | Аутор: РТРС

Лесор ново појачање Звезде

Француски крилни центар Матиас Лесор ново је појачање Црвене звезде са којом је потписао трогодишњи уговор.
Лесор, ново појачање Звезди - Фото: РТС
Лесор, ново појачање ЗвездиФото: РТС

Како се наводи на сајту Звезде, један од најталентованијих младих играча у Европи на позицији крилног центра и центра, стиже међу црвено-бијеле из француског Нантера за који је играо прошле сезоне.

Лесор је поријеклом са Мартиника, своју каријеру градио је у Француској играјући за екипе ЕЛАН Шалона (2014-2016) и Нантера (2016-2017), са којим је освојио ФИБА Еврокуп, француски куп, а такође је играјући за тај тим добио и награду за најбољег "шестог играча" француске лиге уз скоро 11 поена и 7 скокова по утакмици.

Лесора који је рођен 29.09.1995.године, је на посљедњем драфту изабрала је екипа Филаделфије 76ерс у другој рунди.

За "Сиксерсе" је наступао на љетњој лиги. Одликују га изузетне физичке предиспозиције и велика снага. Висок је 206 центиметара и тежак 110 килограма, и својим доласком још више ће оснажити игру Црвене звезде у рекету, наводи се на сајту.

"Ријеч је о веома талентованом играчу и са те стране, настављамо са улагањем у будућност . Матиас је потписао уговор на три године, посебно сам задовољан чињеницом да је изабрао Црвену звезду, иако је имао озбиљне понуде неколико евролигаша. Огроман је потенцијал, и очигледно је препознао да ће да напредује у дресу Звезде, јер су претходних сезона на тој позицији изванредно играли Боби Марјановић, Маик Зирбес, Огњен Кузмић. Формирамо млад, изузетно квалитетан тим, који ће сигурно напредовати како вријеме одмиче, и са те стране очекујемо стрпљење", изјавио је по потписивању уговора директор Звезде Давор Ристовић.

Извор: РТС