latinica  ћирилица
11/08/2017 |  10:15 | Аутор: РТРС

Чланови Фејсбук групе "Хапси Мектићу" пријете Ружици Јукић

Потпредсједница Високог судског и тужитељског савјета БиХ Ружица Јукић упозорила је да чланови Фејсбук групе “Хапси! Мектићу, само хапси!“ износе пријетње и увреде на њен и на рачун предсједника ВСТС-а Милана Тегелтије.
Ружица Јукић - Фото: Screenshot
Ружица ЈукићФото: Screenshot

Чланица те групе Хелена Полић-Гојковић поставила је линк текста под називом “Мјесто злочина ВСТС“ покрета “Трећи блок“ у коме пише да, умјесто да сурађује с министром безбједности Драганом Мектићем, Тегелтија лансира своју замјеницу Ружицу Јукић да Мектића тужи.

– Треба их хапсити, а може се неке и вјешати јавно, што да не. Што људи мисле и пишу о Јукићевој боље да овдје не износимо, судачке етике ради. Хајмо мафијашу Тегелтија, хајмо окончати Јукићкину тужбу против Мектића, па га казните. Хајмо мафијашко правосуђе покажите се, или она или он – пише у том тексту, преноси “Глас Српске“.

Јукић за бањалучки лист, каже да не зна јесу ли то озбиљне пријетње или не.

– Не желим нагађати што у порукама значи “она или он“, у смислу ја или Мектић. Нека то надлежни испитају – каже Јукић и додаје да је могуће и да се ради о притиску на њу како би одустала од тужбе против Мектића за клевету.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубшић каже да су сва збивања у сајбер простору и на друштвеним мрежама, која могу имати карактер безбједносне пријетње или опасности, предмет њихове и пажње агенција за провођење закона.

Извор: ХМС