latinica  ћирилица
10/08/2017 |  21:37 ⇒ 21:41 | Аутор: РТРС

Стевановић - Мур: Зворник град са потенцијалом

Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур изјавио је вечерас у Зворнику да овај град има потенцијал и да носи много позитивних успомена из свих градова у БиХ.
Зворник: Мур Стевановић - Фото: СРНА
Зворник: Мур СтевановићФото: СРНА

Мур је, прије опроштајне вечере са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем, рекао да оптимизам види у погледу добре сарадње између Срба и Бошњака, посебно након терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику прије нешто више од двије године.

"Сви су имали веома позитивне улоге и у мјесним заједницама и у граду Зворнику и ја сам оптимиста јер се људи поштују", рекао је Мур.

Мур је истакао да се након завршеног мандата у БиХ враће у Стејт департмент и да очекује да ће му, као дипломати, бити понуђено нешто занимљиво.

Градоначелник Стевановић нагласио је да је Мур један од водећих страних дипломата који је схватио овдашњу стварност.

"Захвалан сам му за све ове године у којима смо рјешавали проблеме суграђана и увијек је ту био да нам помогне", рекао је Стевановић и подсјетио на терористички напад на Полицијску станицу Зворник када је Мур дошао да да подршку овом граду.

Стевановић је подсјетио да је са Муром, који је био и на обиљежавању свечаних датума у Зворнику као знак подршке граду, имао изузетно добру сарадњу и да би волио да та сарадња буде настављена и са његовим насљедником.

Извор: СРНА