latinica  ћирилица
10/08/2017 |  15:49 | Аутор: РТРС

ФЗО Српске: Одобрено 90.000 КМ за лијечење Наталије Пупчевић

Фонд здравственог осигурања /ФЗО/ Републике Српске финансираће у износу од 90.000 КМ лијечење Наталије Пупчевић /33/, мајке двоје малољетне дјеце, која је обољела од леукемије.
Наталија Пупчевић - Фото: РТРС
Наталија ПупчевићФото: РТРС

"Лијечење обољеле требало би да се обави у Њемачкој с обзиром на то да није могуће у здравственим установама у Српској и у установама изван Републике са којима Фонд има уговор", саопштено је из ФЗО Српске.

Пупчевићева је обољела од акутне мијелобластне леукемије, а за трансплантацију коштане сржи у Њемачкој потребно је прикупити 150.000 евра.

Из Фонда подсјећају да у оваквим случајевима ФЗО има могућност да дијелом финансира лијечење осигураника у иностранству, зависно од расположивих средстава, потреба других осигураника и слично, те је, како наводе, и овај пут донесена одлука да Фонд учествује у финансирању трошкова лијечења.

Из ФЗО Српске наводе да њихове могућности да финансирају скупа лијечења у иностранству искључиво зависе од уплате доприноса за здравствено осигурање, па поново апелују да послодавци извршавају своје законске обавезе.

"Само на тај начин се могу обезбиједити средства за финансирање свих потреба осигураника за здравственом заштитом, укључујући и лијечења у иностранству", поручују из Фонда.

Извор: СРНА