latinica  ћирилица
10/08/2017 |  14:56 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Јахорина ће опет бити у врху планинског туризма

Менаџмент Олимпијског центра Јахорина ће, заједно са партнерима, учинити све да ову планину врати у врх планинског туризма, рекао је вршилац дужности директора Олимпијског центра Дејан Љевнаић.
Јахорина - туризам - Фото: РТРС
Јахорина - туризамФото: РТРС

- Имамо богат програм, само 20 минута од града, гдје људи могу да дођу, уживају и опусте се на свјежем ваздуху - истакао је Љевнаић током промоције љетних садржаја олимпијске планине Јахорине.

Атракција Јахорине је, каже он, панорамска вожња жичаром, а са прелијепог врха Јахорине простире се висораван на којој се може шетати и возити бицикл. Олимпијски центар је прошле недјеље имао 800 вожњи жичаром.

Вожњу бициклима, електричним бицикима, квадрициклима, као и љетно санкање "тјубинг" које представља атракцију за дјецу /али и одрасле/, Љевнаић издваја као љетни садржај за туристе. У понуди су и квалитетно уређене пјешачке стазе, фудбалски и кошаркашки терени.

- Имамо идеалне услове за организацију спортских кампова - наглашава Љевнаић и додаје да на Јахорини тренутно бораве кошаркаши "Партизана" и "Беовука", фудбалски клуб из Румуније, те Рукометни клуб "Славија" из Источног Сарајева.

Љетни туризам, сматра он, доживјеће велику експанзију у наредним годинама.

Он најављује да ће Олимпијски центар у будућности радити корак по корак, у складу са законом.

- Радићемо на томе да идемо постепено, од снимања стаза до реализације система за вјештачко осњежавање и обезбјеђивања довољне количине воде. Ово су приоритети који би омогућили да планина опет има преко 120 скијашких дана, чиме би се продужила зимска сезона - истиче Љевнаић.

Директор Туристичке организације Града Источно Сарајево Игор Тошић наглашава да љетни и зимски садржаји задовољавају и најзахтјевније укусе.

Тошић наводи да су приходи Туристичке организације у односу на прошлу годину порасли за 10 до 15 одсто.

Предсједик Удружења хотелијера Јахорине Александар Провић наглашава да је за хотеле најбитније да сезона траје цијеле године, јер зимска није довољна да би објекти могли позитивно да послују.

Хотели су, каже он, ове сезоне понудили цијене ниже за 30 до 40 одсто у односу на зиму.

Представник удружења "Моја Јахорина" Његош Каблар позвао је све људе жељне истинског одмора на планини да дођу и искористе љетни период и благодети Јахорине.

Извор: СРНА