latinica  ћирилица
10/08/2017 |  14:32 | Аутор: РТРС

"Сенке над Балканом" премијерно у Сарајеву

Нова серија продуцента и редитеља Драгана Бјелогрлића под називом "Сенке над Балканом" биће сљедеће недјеље премијерно приказана на 23. Сарајево филм фестивалу (СФФ).

Посјетиоци једног од највећих регионалних фестивала, имаће прилику да у среду 16. августа премијерно виде прву пилот епизоду серијала који ће се од октобра емитовати на националним телевизијама у Србији, Македонији, БиХ, Словенији, Црној Гори, као и у Руској Федерацији.

Од када је прошле године СФФ у свој програм уврстио и презентовање серија, "Сенке над Балканом" ће бити први тв серијал који представља остварења из Србије.

Након великог успјеха са серијалима "Вратиће се роде" и "Монтевидео", Драган Бјелогрлић се овог пута представља драмским трилером чија је радња смјештена у бурни период с краја двадесетих година прошлог вијека.

Балкан као простор у коме се укрштају висока политика, локални интереси, капитал и криминал је амбијент у коме се одиграва ова серија. Инсистирајући на атмосферским кадровима, редитељским и сценаристичким неочекиваним обртима и добро извајаним ликовима, Драган Бјелогрлић нам овом серијом доноси “постмодерну балканског телевизијског простора“.

Поред Бјелогрлића који игра главну улогу, у “Сјенкама над Балканом“ ћемо гледати и Андрију Кузмановића, Гордана Кичића, Жарка Лаушевића, Марију Бергам, али и међународну поставку коју чине славни руски глумци Александар Галибин и Андреј Зибров, као и овдашњој публици добро познати Горан Богдан, Бојан Навојец, Тони Михајловски и Петар Арсовски.

Сценарио за ову серију су, према филмској причи Стевана Копривице, написали Даница Пајовић, Дејан Стоиљковић, Владимир Кецмановић и Драган Бјелогрлић, а музику и овог пута потписује Магнифико.

Извор: Бета