latinica  ћирилица
10/08/2017 |  08:52 | Аутор: РТРС

Отварање Сабора трубача у Гучи

Данас у 11 часова код Споменика трубачу у Гучи, 57. пут заредом, биће подигнута саборска застава, а тиме ће и званично бити отворен овогодишњи драгачевски Сабор трубача.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Сабор ће отворити министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић, док је овогодишњи домаћин Мирољуб Алексић, власник Алко групе.

Гуча ће до недјеље, 13. августа, бити музичка позорница на којој ће се непрестано смјењивати најбољи трубачки оркестри Србије.

У недјељу, на затварању фестивала, концерт ће одржати Горан Бреговић и "Бијело дугме", а поред традиционалног такмичења трубачких оркестара, на 57. Сабору у Гучи солистичке концерте одржаће мајстори трубе и прошлогодишњи побједници.

Током одржавања сабора предвиђен је и концерт младог, талентованог Марка Глигоријевића који је побрао највеће симпатије публике и на прошлом сабору добио награду публике за Прву трубу.

Програмом је предвиђено одржавање полуфиналног такмичења сениорских трубачких оркестара, а четири оркестра бориће се за мјесто у финалном такмичењу које ће бити одржано у суботу, 12. августа, у 20.00 часова.