latinica  ћирилица
09/08/2017 |  22:03 ⇒ 22:04 | Аутор: РТРС

Вождовац шокирао Партизан у Хумској

Фудбалери Вождовца побиједили су екипу Партизана у Хумској са 3:1 у оквиру ванредног четвртог кола Суперлиге Србије.
ФК Партизан - Фото: ТАНЈУГ
ФК ПартизанФото: ТАНЈУГ

"Змајеви" су славили послије 12 година на гостовању у Хумској 1, а тек други пут у 17 окршаја са црно-бијелима.

Вождовац је заслужено надиграо шампиона после преокрета, захваљујући прије свега очајној игри одбране и голмана Партизана.

Црно-бијели су повели већ у седмом минуту када је Урош Ђурђевић реализовао пенал који је изнудио Марко Јанковић. Међутим, само што су кренули с центра гости стижу до поравнања.

Ћирковић лоше реагује на једну дубинску лопту, бјежи му Филиш Ступаревић који рутински лопту убацује у мрежу. Уследила је отворена игра два тима прије неколико хиљада гледалаца, а кад су "гробари" очекивали ново вођство својих пулена, услиједио је хладан туш на тропских 35 степени у Београду.

Голман Филип Кљајић понавља скоро идентичну грешку као у Пиреју против Олимпијакоса прије неколико дана, послије центаршута са десне стране лопта му пролази кроз руке, а на другој стативи је на правом мјесту био Борко Дуроњић који је убацује у празан гол.

Услиједио је жесток притисак Партизана у других 45 минута, кружили су константно црно-бели око казненог простора Вождовца, тешко су стизали црно-бијели до гол шанси али су их имали.

Међутим, те ретке прилике нису успели да искористе Сума, Тавамба и Јанковић, који је био најактивнији, али су Вождовчани успели да одоле и одбране се.

Три минута прије краја "Змајеви" стављају тачку на меч, Александар Јешић користи нову лошу реакцију одбране домаћина, без проблема стиже до казненог послије полуконтре и сјајним ударцем "овјерава" тријумф Вождовца.

Партизан је после три узастопне побједе поражен у Суперлиги, а Вождовац је трећом побједом престигао црно-бијеле са бодом више од шампиона.

Извор: РТС, Б92