latinica  ћирилица
09/08/2017 |  16:17 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

"Посао за дјецу из борачких категорија до 2020. године"

Око 700 породица погинулих бораца и даље је стамбено незбринуто, поручили су из Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.
Вељко Лазић - Фото: РТРС
Вељко ЛазићФото: РТРС

Тај би проблем, поручују у Министарству рада и борачко инвалидске заштите, требало да буде рјешаван у наредним годинама, доношењем нове уредбе. Осим тога, до 2020. године у ресорном министарству поручују да ће завршити програм запошљавања дјеце погинулих бораца.

Вељко Лазић, замјеник предсједник републичке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, истакао је да ће бити настављена реализација Акционог плана за запошљавање и да очекује да до 2020. године буде завршен процес запошљавања дјеце из борачких категорија, те да ће бити настављено стамбено збрињавање 700 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

Миленко Савановић, министар рада и борачко инвалидске заштите, рекао је да ће ускоро бити донесена нова уредба којом би била рјешавана питања стамбеног збрињавања ових категорија.